Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili enciklopédia - Peter Pepper


Paprika szigorúan 18 éven felülieknek!

2014.04.04. 07:21 WD Chili

Az eheti versenyzőnk a Peter Pepper nevet viseli. A capsicum annuum faj jeles képviselője, a Scoville skálán 5.000-30.000 közötti SHU-val a középmezőnyben található. Az USA déli részén, Lousianaban és Texasban őshonos, terem még Mexikóban is, de alapvetően egy meglehetősen ritka fajtáról van szó (egyes források nem is tekintenek rá elismert fajtaként).

A növény 90-100 centi magasra nőhet, termése piros vagy sárga színű, 2-3 centi vastag, 8-10 centi hosszú, kicsit gyűrött. Alább látható egy kép a paprikákról:

Az olvasást innentől csak 18 éven felülieknek ajánljuk.

Eddig nem is volt semmi különös. Azonban ennek a fajtának van egy különlegessége, mégpedig az, hogy a termése néha meglehetősen extrém alakot ölt.

Úgy néz ki, mint valami fallikus szimbólum.

Tényleg.

Ha nem hiszitek el, nézzétek meg az alábbi képet:

Vagy ezt:

A fajta 1995-ben lett híres, mikor egy helyi TV csatorna bemutatta műsorában Phil Gremilliont, aki Lafayette-i kertjében termesztette ezeket az érdekes alakú paprikákat, melyek az apjától kapott magokból keltek ki. Ő termesztette először nagyüzemi keretek között, üzleti célú felhasználásra ezt a fajtát. Jelenleg átlagosan 2.000 tőből áll az ültetvénye.

A pénisz alakú termésnek gyorsan híre ment, megválasztották a "Legpornográfabb Paprikának", és ma már a világban mindenhova exportálják a magjait.

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár enciklopédia Capsicum annuum

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr95891069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása