Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

IV. Szezon - 203. nap


Hidró és Jalapeno szüret. Érésre váró termések...

2015.08.24. 13:20 LukáChili

Egy kicsit hosszabb szünet után, ismét köszöntjük a tüzes érzésért lelkendező társadalmat. Kisebb beszámoló következik, képekkel és vegyes érzelmekkel tarkítva. A többi olvashatjátok, ha tovább kattintotok...

Szólj hozzá!

Dávid chilit nevel - 2015. 23. hét


2015.08.03. 20:15 WD Chili

Az elmúlt néhány hétben mást sem lehetett hallani, mint a folyamatos hőségriadót és a melegrekordokat. A meleg nyár mindenkit megvisel, bevallom én sem vagyok kivétel, jól esett az egyhetes hidegebb, esősebb időjárás. Velünk ellentétben azonban a növények kifejezetten jól érzik magukat ebben a melegben, és ha a kellő mennyiségű vizet és tápanyagot megkapják, még jobban meghálálják a gondoskodást.

Szólj hozzá!

IV. Szezon - 150. nap


2015.06.29. 20:37 LukáChili

Sajnos idő hiányában elég régen írtunk bármiféle beszámolót az oldalra, így hát hosszú idő után újra itt egy kis beszámoló a jelenlegi helyzetről. Szó lesz a Babylon Grow Shop -tól tesztelésre kapott hidropóniás rendszerről, a szabadföldes csoportokról, illetve a még műanyag cserepes alakulatról.

Szólj hozzá!

Dávid chilit nevel - 2015. 9. hét


2015.05.06. 20:46 WD Chili

Kicsivel több mint egy hónapja publikáltunk bejegyzést, azóta mindenkinél gőzerővel nőnek a paprikák, lassan a srácok is jelentkeznek majd beszámolóval. Nálam időközben kétszintesre bővült az ültetvény, új magokat is vetettem, de inkább beszéljenek a képek!

Szólj hozzá!

Dávid chilit nevel - 2015. 4. hét


I'm back...

2015.03.29. 19:50 WD Chili

Szeretném üdvözölni a kedves érdeklődőket annak alkalmából, hogy már harmadik éve nekiálltam méregerős paprikákat termeszteni annak érdekében, hogy később kedves barátaimmal embertelen kínok között elfogyasszuk őket, és még örüljünk is neki. Eme egyszerűnek hangzó dolog mögött azonban sok munka és felmerülő probléma van, ezért idén is szeretném ezeket megosztani a tapasztalatokat azokkal, akik szintén belevágtak a növénytermesztésbe (illetve természetesen küldöm mindenkinek, aki szereti).

Szólj hozzá!

IV. Szezon - 44. nap - "Népszámlálás", átültetés és beszámoló


Beindultunk....

2015.03.04. 12:12 LukáChili

Üdv!

Kicsit nagyobb szünettel jelentkezünk, de mentséget nem keresünk. El voltunk foglalva a paprikák új helyének kialakításával, rendezésével, átültetésével. Nagyobb polc rendszerre volt szükségünk, ezért egy újabbat kellet felállítani és összerakni.

Ezen a polcon már sokkal több hely van és kell is, mivel átkerültek a tőzegkorongos csemeték 9x9 cm-es műanyag cserepekbe. Új égőket is csatasorba kellet állítani, hogy megkapják a kellő fényt a kis növénykék.

Szólj hozzá!

'15/D030 - Vetés, csírázás, első levélpár


Az első hónap.

2015.02.24. 22:07 foki chili

Köszöntök minden kedves olvasót 2015-ben. Az idei év mottója: "Új év, nagy remények, sok mag, új növények.", meg persze vannak tavalyiak is, de erről később. Idén lesz 5 éve, hogy a chili termesztést is felvettem a hobbijaim közé, így illik kicsit megünnepelni ezt az évfordulót. - Hurrá! :) - Ebben a szezonban kicsit kimozdulok a komfortzónából, nem csak itthon az udvarban lesz termesztés mobil-módra, hanem kicsit belekóstolok a szabadföldi nevelésbe is.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés csírázás magvetés

IV. Szezon - 7. nap és az idei tervek


2015.01.28. 16:37 LukáChili

Köszöntünk Mindenkit a 2015-ös szezonban! Rég írtunk bármifélét is az oldalra, de az idei év ERŐSEN más lesz. Idén kipróbálunk másféle nevelési módszert köszönhetően a Babylon Grow csapatnak, később az Ő írásaikkal is fogtok találkozni itt az oldalon. Az új módról később fogunk részletes leírást adni, mikor össze áll a dolog teljesen.

Szólj hozzá!

Évforduló, évértékelő, miegymás


2015.01.18. 21:51 WD Chili

A több hónapos csend után egy évzáró/évnyitó bejegyzéssel jelentkeznénk újra. Hétfőn volt egy éve, hogy elindítottuk a blogot (nyilván nem sikerült pont a napra időzíteni a bejegyzést :) ), ennek apropóján megosztunk egy értékelő posztot, amiben kicsit kitérnék az idei terveinkre is.

Szólj hozzá!

Dávid chilit nevel - 2014. ?. hét


Igen, lusta voltam kiszámolni hogy hányadik hét

2014.10.19. 22:38 WD Chili

És igen, megint nem sikerült két hónapja írni. Mentségünkre legyen szólva, hogy a mostani időszak annyira nem érdekfeszítő, az ember nagyjából csak öntöz, és néha leszedi az érett terméseket, így nem nagyon volt miről írni. A vicc az, hogy az olvasottsági statisztikán nem látszik a kihagyás, továbbra is olvassák a régi bejegyzéseket. Na de ha már végre nekiálltam, itt van a rövid beszámoló az utóbbi két hónapról.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés