Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Dávid chilit nevel - 2015. 9. hét


2015.05.06. 20:46 WD Chili

Kicsivel több mint egy hónapja publikáltunk bejegyzést, azóta mindenkinél gőzerővel nőnek a paprikák, lassan a srácok is jelentkeznek majd beszámolóval. Nálam időközben kétszintesre bővült az ültetvény, új magokat is vetettem, de inkább beszéljenek a képek!

Mint már írtuk, a társaságot idén aktívan támogatja a Babylon Grow Shop (tanácsokkal és termékekkel egyaránt), az idei szezonra azt találtuk ki, hogy néhány növénynél megpróbálkozom a tisztán kókuszrostban való termesztéssel. A kókuszrostot általában hagyományos földdel keverve, annak lazítására szokták használni, jelen esetben azonban elhagyom az egyenletből a földet. Ennek előnye, hogy a közeg sokkal több vizet tud megtartani, mint a föld, hátránya viszont hogy ez egy teljesen tápanyagmentes közeg, tehát mindenképp gondoskodni kell a folyamatos tápozásról. Szerencsére a kísérlethez kaptam egy szép adag Chilli focust is, valamint némi kalciumot, ami szükséges a tisztán kókuszban való termesztéshez, ezeket hetente adagolom a palántáknak.

Na de a képek...

A kétszintes kert:

chili0504_01.jpg

Felül az első körös tőzegkorongos versenyzők, immár fél literes pohárban, kókuszrostban. Lent jobbra az első körös földes csapat (földben, két decis pohárban), balra pedig a második körös palánták, tőzegkorongban illetve kókuszrostban.

A fotón szépen látszik, hogy a már legutóbb is nagyobb, tőzegkorongos egység megtartotta előnyét a földes csapattal szemben. Igazság szerint ebben az is közrejátszik, hogy a használt föld nem direkt palántaföld volt, mindenesetre ez nem okoz ekkora különbséget.

A másik, ami megfigyelhető, az a felső polcon lévő 900 lumenes ledes körte és az alul lévő 1450 lumenes kompakt fénycső közötti teljesítménykülönbség.

A lenti szint:

Mindkét tálca tartalma lassan átültetésre kész, csak győzzem hellyel...

A fenti csapat:

3 év után sikerült elérnem azt, hogy végre vannak szép nagy palántáim, olyanok, amiket az ember mások fotóin lát :) Lassan itt is érik az átültetés, nyilván majd a kiköltöztetéssel egy időben.

Hamarosan itt a jó idő, mehetnek ki a növények a napra, hiszen hiába van jó világítása az embernek, azért mégiscsak ott érzik magukat igazán jól a növények...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr577430404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása