Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

IV. Szezon - 150. nap


2015.06.29. 20:37 LukáChili

Sajnos idő hiányában elég régen írtunk bármiféle beszámolót az oldalra, így hát hosszú idő után újra itt egy kis beszámoló a jelenlegi helyzetről. Szó lesz a Babylon Grow Shop -tól tesztelésre kapott hidropóniás rendszerről, a szabadföldes csoportokról, illetve a még műanyag cserepes alakulatról.

Akkor kezdjük a legérdekesebb, -izgalmasabb, -látványosabb, idei projektünk beszámolójával. Ez pedig a hidró rendszer. A kezdeti nehézségek ellenére, bátran kijelenthetjük, hogy a dolog működőképes. Ki kell kísérletezni a dolgokat, pH gyakori ellenőrzése, beállítása, a vízkeménységgel is játszani kell, ha ezek megvannak utána jön a tápok megfelelő arányának a ki kísérletezése, ez hosszabb folyamat. Figyelni kell a növény reakcióit a tápok arányainak változtatására. Szerencsére a növekedéshez szükséges tápoldat arányt sikerült hamar belőni. Eszméletlen gyorsan és látványosan növekedtek a chilik a rendszerben (Egy Trinidad Butch T., és egy Trinidad Moruga a kísérleti alany). Mikor jöttek a bimbók, virágok, százával, jöttek a gondok is. Ugyanis a növekedéshez szükséges tápoldat arány nem volt megfelelő a növényeknek, ennek hatására eldobált nagyon sok virágot mire megtaláltuk a megfelelő táp arányt a virágzáshoz és megfelelő bekötéshez. Szerencsére ez is sikerült, így most már a virágok folyamatosan kötnek be, nőnek a termések, nagyon sok van rajta, valószínűleg elég erősek ahhoz a chilik, hogy ezt a rengeteg termést kineveljék. A rendszer jó ideig a lakásban volt, a világítást egy HPS izzó szolgáltatta, de úgy gondoltuk a napfény mégis jobb lesz neki, ezért kiköltöztettük a teraszra. Igazunk lett, az igazi napfényt semmi nem tudja helyettesíteni megfelelő mértékben. Most jöjjön néhány kép a hatalmas hidró chilikről. Két kép a korábbi állapotáról szerepel benne, lehet látni, hogy április óta mekkorák lettek a növények. Köszönjük a Babylon Grow Shop -nak, hogy lehetővé tették számunkra a hidrózás kipróbálását.

Akkor következzenek a szabadföldes chilik, igazából ide vehetjük a műanyag cserepes csoportot is. A cserepesek is átkerülnek valószínűleg majd szabadföldbe. Akkor jöjjön a helyzetjelentés róluk. Miután hozzá szoktak a talajhoz, szépen elkezdtek növekedni, tápozást a tavaly is használt és bevált Volldünger Linz tápsóval oldjuk meg. Csepegtető rendszer is került bevetésre. Nemrégiben megjelent egy lótücsök, elfogtuk, azóta nem találkoztunk többel szerencsére. Hatalmas károkat tudnak okozni. Tulajdonképpen ezekkel a chilikkel sok újdonság nincsen, növekednek, most már a virágzás is beindult, kötnek be a termések rajtuk. Jöjjön néhány kép ezekről is. 

A továbbiakban megpróbálunk gyakrabban beszámolni a dolgokról. Reméljük minden úgy alakul ahogy azt szeretnénk. További jó chili fanatizmust mindenkinek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr277558772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása