Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili a fazékban - Sajttal töltött rántott Jalapeno


2014.02.18. 18:06 LukáChili

Más néven Jalapeno Poppers. Ez a recept valószínűleg egyben a világ legjobb sörkorcsolyájának receptje is. A Jalapeno Poppers nem is annyira egy recept, mint inkább receptcsalád, vagy gondolatkör. Valamilyen paprikát valamivel megtölteni, valamivel bepanírozni, majd valahogy kisütni. Minden elem szabadon mozog és a variációkkal nehéz hibázni.

jalapeno_popper_154454_23943_n.jpg

Hozzávalók:

  • Jalapeno paprika
  • Sajtkrém vagy feta, de tulajdonképpen bármilyen sajt megteszi
  • Tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A paprika héját valaki leszedi, valaki nem. Ez egy elég pepecselős munka, de ha valakit mégis zavar a paprika viaszos héja, akkor a legegyszerűbb módszer, hogy megszabaduljunk tőle: A paprika héját láng felett megpörköljük, majd az elszenesedett, felhólyagosodott héjat késsel lekaparjuk. Ezután levágjuk a csumáját, kikaparjuk a magokat. A magokat nem muszáj kidobni, ki lehet szárítani és később elültetni vagy ledarálni.  Ezután beletesszük a sajtot a paprikába, ha sajtkrémmel készítjük, akkor a krémet ízesíthetjük fűszerekkel saját ízlés szerint. Liszt, tojás, prézli és mehet a forró olajba. Ha valaki szeretné, hogy vastagabb panír legyen rajt akkor érdemes duplán panírozni, ilyenkor a sorrend liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa. Ha így készítjük nagyobb eséllyel marad a sajt a paprikában. Valami mártogatós szószt adjunk mellé, ami már nem kell, hogy erős legyen, és persze sört is.

Ezt a receptet, aki teheti mindenképpen próbálja ki. Vétek kihagyni egy ilyen ízorgiát.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro food recept

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr785820885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása