Más néven Jalapeno Poppers. Ez a recept valószínűleg egyben a világ legjobb sörkorcsolyájának receptje is. A Jalapeno Poppers nem is annyira egy recept, mint inkább receptcsalád, vagy gondolatkör. Valamilyen paprikát valamivel megtölteni, valamivel bepanírozni, majd valahogy kisütni. Minden elem szabadon mozog és a variációkkal nehéz hibázni.
Hozzávalók:
- Jalapeno paprika
- Sajtkrém vagy feta, de tulajdonképpen bármilyen sajt megteszi
- Tojás
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paprika héját valaki leszedi, valaki nem. Ez egy elég pepecselős munka, de ha valakit mégis zavar a paprika viaszos héja, akkor a legegyszerűbb módszer, hogy megszabaduljunk tőle: A paprika héját láng felett megpörköljük, majd az elszenesedett, felhólyagosodott héjat késsel lekaparjuk. Ezután levágjuk a csumáját, kikaparjuk a magokat. A magokat nem muszáj kidobni, ki lehet szárítani és később elültetni vagy ledarálni. Ezután beletesszük a sajtot a paprikába, ha sajtkrémmel készítjük, akkor a krémet ízesíthetjük fűszerekkel saját ízlés szerint. Liszt, tojás, prézli és mehet a forró olajba. Ha valaki szeretné, hogy vastagabb panír legyen rajt akkor érdemes duplán panírozni, ilyenkor a sorrend liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa. Ha így készítjük nagyobb eséllyel marad a sajt a paprikában. Valami mártogatós szószt adjunk mellé, ami már nem kell, hogy erős legyen, és persze sört is.
Ezt a receptet, aki teheti mindenképpen próbálja ki. Vétek kihagyni egy ilyen ízorgiát.
Utolsó kommentek