Amikor egy kép többet mond ezer szónál.
Hozzávalók:
- 65 dkg nyers óriásgarnéla, páncéltól és belsőségektől megtisztítva (a farkát hagyjuk érintetlenül)
- 1/2 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk enyhe chilipor
- 1/2 tk pirospaprika
- 2 ek narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek apróra vágott korianderzöld
- só, bors
- 2 érett avokádó
- 1/2 finomra vágott vöröshagyma
- 1/2 zöld citrom leve
- zöld vagy piros chilipaprika apróra vágva
Elkészítés
- A grillsütőt előmelegítjük. A garnélát beleforgatjuk a római kömény, chilipor, paprika, narancslé, reszelt narancshéj, olaj és egy evőkanál koriander keverékébe. Sóval, borssal ízesítjük.
- A garnélát fémnyársakra (vagy fél órára hideg vízbe áztatott bambusznyársakra) fűzzük.
- Az avokádó húsát felkockázzuk és üveg- vagy cseréptálba halmozva, nyomban leöntjük a maradék korianderzöld, az aprított vöröshagyma, chili és a zöld citromlé keverékéből készült öntettel. Sóval, borssal ízesítjük és félretesszük.
- A garnélanyársakat forró faszén fölött, rácsra téve, oldalanként 1-2 percig grillezzük, míg a rákhús ragyogó rózsaszínűvé és enyhén áttetszővé válik.
- A garnélát az apróra vágott korianderzölddel meghintjük, és az avokádómártás kíséretében tálaljuk.
Az általam elkészített verzióban az óriás garnélát koktélrák váltotta. A nagyobb darabokat bambusz nyársra tűztem, a kisebbeket serpenyőben sütöttem át. Az avokádómártás mellé készült még egy kis chilis salsa is, melynek a receptjét itt találjátok meg.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek