Sok nap eltelt már az előző beszámoló poszt óta. Sajnos eddig nem igazán volt idő a cikk megírására, mivel ha éppen nem a ház körüli munkálatokat csináltuk, akkor a chili növények ültetésével ment el az idő. Most viszont elérkezett ez a pillanat is, hogy kicsit részletesebben leírjuk mi történt az elmúlt hetekben. Volt itt szabad földbe illetve nagyobb cserépbe való ültetés, tetvek elleni hadjárat, az oldalon fent lévő barbecue szósz nagy mennyiségben való elkészítése is.
Kezdjük akkor szerintem a szabad földbe ültetett szekcióval. Először is néhány kép a növényekről.
Itt kapott helyet, néhány átteleltetett növény is, Habanero és Jalapeno fajták, Jalapeno-n már termések is vannak. Van itt még Scotch Bonnett, ami idén nagyon szépen növő fajta, mindegyik növényen egytől egyig nagyon sok bimbó, virág és termés van. Ezen kívül a földbe került még Bhut Jolokia plusz néhány Trinidad fajta is.
A csöpögtető rendszer rá lett kötve az esőgyűjtő tartályra, így az öntözés nagyon egyszerű lett, csak egy kis csapot kell megnyitnom és ennyi. Két köbméteres a tartály, szóval az esővíz sokáig kitart. Ezzel azt hiszem nem lesz probléma.
Idén eddig kétszer permeteztem a növényeket. Mindkétszer kaptak Mospilan nevű szert a tetvek és egyéb rovarok ellen, ez azért is jó mert kontakt és felszívódó szer is egyben. Plusz kaptak még Topas 100 EC-t a gombás megbetegedések ellen.
Közben a tápoldat lecserélésre került. Gabko ajánlásával átálltam a Volldünger Linz nevű tápsóra. Sokkal költséghatékonyabb mint a tápoldatok mivel a tápoldatoknál a belecsomagolt vizet is tényleg jócskán megfizettetik velünk. Egyszerűbb kijuttatni a növényekhez. Kis mokkáskanállal a növény tövéhez szórjuk és tulajdonképpen ennyi. Vízben nagyon jól oldódik a tápszer. Nem mellesleg összetételben is jobb mint a tápoldatok.
Most jöjjön néhány kép a teraszos-cserepes szekcióról is. Itt van néhány növény amiket még át kellene ültetni és van egy pár csökevény is amikkel egyenlőre nem tudom mi lesz, ezeknél valószínű, hogy a maggal volt valami probléma.
Ami még új hír, hogy kiváltásra került az őstermelői igazolvány, így már hivatalosan adhatunk el terméseket és őrleményt.
A végére maradt még a Barbecue szószos beszámoló. Elég nagy mennyiséget főztünk le. Annyit mondhatok, nem hiszem, hogy otthon valaki próbált már több mint 2 kg cukrot karamellizálni :)
Van pár folyamat közbeni fotó is.
A mostani beszámolóra ennyi új információt sikerült összegyűjteni. Bízzunk a további sikeres szereplésben a nyár további részében.
Utolsó kommentek