Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili enciklopédia - Chocolate Cherry


Ez nem egy bonbon

2014.02.13. 19:47 foki chili

Van az úgy, hogy az ember csak böngészi az éppen eladó magokat a neten, hátha talál valami érdekeset. Nos én is így leltem rá erre a fajtára és egyből tudtam, ilyen kell a kertbe és azt is, hogy mit is akarok tőle. Könnyen jött az elhatározás, nagyon szeretem a savanyúságként elrakott almapaprikát, főleg azt, ami káposztasalátával van töltve. Pont ez a tervem a Chocolate Cherry-vel is (de még az is megeshet, hogy konyakos meggy-szerű bonbonként végzi). De mit is kell tudni róla?

chocolate cherry_001.jpg

Fajtáját tekintve a Capsicum Annuum családba tartozik. Cseresznyepaprika típusú, csípős chili. A cserje 1,5 m-es is lehet, nagyon elágazó, bokros növény. A rendkívül látványos felfelé álló, lapított kerek alakú termések sötétzöldből sötétbarnává érnek.

chocolate cherry_003.JPG

Forrás: http://tatianastomatobase.com/

Vastag húsa és kiváló íze végett sokrétűen felhasználható, akár szárítva, aszalva, de savanyúságként is remek. Krémsajttal töltve nagyon kedvelt csemege. A Chocolate cherry-k növekedését, felhasználását itt, a blogon is követhetitek, hiszen első hullámban 3/3-as a kikelési arány, második körben pedig négy magot tettem föld alá, aztán majd meglátjuk. :)

chocolate cherry_005_1.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár enciklopédia Capsicum annuum

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr385811288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása