Van az úgy, hogy az ember csak böngészi az éppen eladó magokat a neten, hátha talál valami érdekeset. Nos én is így leltem rá erre a fajtára és egyből tudtam, ilyen kell a kertbe és azt is, hogy mit is akarok tőle. Könnyen jött az elhatározás, nagyon szeretem a savanyúságként elrakott almapaprikát, főleg azt, ami káposztasalátával van töltve. Pont ez a tervem a Chocolate Cherry-vel is (de még az is megeshet, hogy konyakos meggy-szerű bonbonként végzi). De mit is kell tudni róla?
Fajtáját tekintve a Capsicum Annuum családba tartozik. Cseresznyepaprika típusú, csípős chili. A cserje 1,5 m-es is lehet, nagyon elágazó, bokros növény. A rendkívül látványos felfelé álló, lapított kerek alakú termések sötétzöldből sötétbarnává érnek.
Forrás: http://tatianastomatobase.com/
Vastag húsa és kiváló íze végett sokrétűen felhasználható, akár szárítva, aszalva, de savanyúságként is remek. Krémsajttal töltve nagyon kedvelt csemege. A Chocolate cherry-k növekedését, felhasználását itt, a blogon is követhetitek, hiszen első hullámban 3/3-as a kikelési arány, második körben pedig négy magot tettem föld alá, aztán majd meglátjuk. :)
Utolsó kommentek