Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili enciklopédia - Black Hungarian


A magyar fekete paprika

2014.02.20. 20:05 WD Chili

Ismerős az érzés, hogy megláttok valamit, és azonnal tudjátok, hogy nektek ez kell, mindenképp ki akarjátok próbálni? Nekem ilyen volt a Black Hungarian chili!

A Black Hungarian (angol oldalakon Hungarian Black néven hivatkoznak rá, néhány helyen pedig magyar fekete paprikaként) a capsicum annuum fajtába tartozik. Nem igazán erős fajta, körülbelül 5.000 Scoville egység a csípőssége. A növény kifejlett állapotában 50-80 centi magas.

dscf6820.JPG

Maga a paprika alakra és méretre nagyjából a jalapenohoz hasonlít, 5-10 centiméteres. Különlegessége, hogy termése sötétlilás, fekete színben pompázik, teljesen éretten a jalapenohoz hasonlóan piros. Az erezete, valamint a virága is lila színű.

A magyar vonalra nem tudtam teljesen fényt deríteni, a thechileman.org szerint Kiskunfélegyházáról származik. Más, külföldi chili adatbázisok nem részletezik ennyire, magyar említést pedig keveset találni.

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár enciklopédia Capsicum annuum

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr285817560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása