Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili a fazékban... - Chilis bab


Egy igazi chilis csemege..

2014.02.02. 11:14 foki chili

Úgy is mondhatnám, hogy alapétel, akkor is, ha szereted a chilit, és akkor is, ha épp koleszos vagy, hiszen rendkívül olcsó, kenyérrel pedig eléggé tartalmas ételről van szó. Rengeteg recept kering a neten, de talán az a legjobb, ami inkább húsos és kellemesen csíp egyszer, nem…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro food recept

Visszatekintés a tavalyi szezonra


2. Rész

2014.02.02. 11:13 LukáChili

Az áprilisi melegebb idő beköszöntével megkezdődött a chili palánták szabadtéri élete. Pár nap alatt hozzászoknak a napsütéshez, de eleinte csak keveset legyenek a tűző napon, mert hamar megégnek. Csak fokozatosan. Először csak 1-2 órát szabad a napon hagyni, utána…

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló kezdetek évértékelő termesztés

Chili enciklopédia - Jalapeno


A nap kérdése: hogyan kötődik a foci a chilihez?

2014.01.30. 19:31 WD Chili

A poblano után egy közismertebb paprikát mutatnék be, ez pedig a jalapeno. Mindenki, aki egy kicsit is érdeklődik a csípősebb paprikák iránt, találkozhatott már a fajtával a bevásárlóközpontok polcain vagy a moziban a nachoshoz adott salsa szószban. A jalapeno a Capsicum annuum…

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár enciklopédia Capsicum annuum

Chili a fazékban... - A tökéletes házi BBQ szósz


2014.01.28. 19:43 LukáChili

A grillezés, más néven barbecue, angol nyelvterületeken az egyik legnépszerűbb sütési forma. Az amerikaiak egyik kedvence a barbecue szósz, amely valójában egy máz vagy mártás, amivel a grillezett ételt a sütés utolsó perceiben kenjük meg, vagy mártogatósként alkalmazzuk, de…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro food recept

süti beállítások módosítása