Az eheti gasztro rovatban egy egyszerű chiliszósz receptjét osztom meg. Mivel nincsen különleges ismertetőjele, ezért csak egyszerűen chili szószként hivatkozok rá . A receptet még tavaly találtam, mikor a paprikák feldolgozásához gyűjtöttem ötleteket. Bármilyen mexikói vagy távol-keleti ételhez remekül használható.
Hozzávalók:
- 8-10 db chili paprika (az eredeti recept cayenne paprikákhoz készült, de bármilyen paprikát használhatsz)
- 1-2 db kápia paprika ("hígítja" a szószt, nem lesz annyira erős)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 db sonkahagyma (vagy 1 kicsi vöröshagyma)
- 0,5-1 dl almaecet
- 2 kk tengeri só
Elkészítése:
A hagymát megpucolod, a paprikákat nagyobb darabokra vágod, az összetevőket beteszed egy turmixgépbe, összeturmixolod, és kész is.
Mondtam hogy egyszerű lesz :)
Utolsó kommentek