Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

III. Szezon - 11. Nap


Ültetés utáni napok

2014.02.12. 18:59 LukáChili

Végre elérkezett ez is... Az idei szezon február első napjával indult. Nyolc chili fajtát ültettünk el, melyek a következők:

  • Chocolate Habanero (6 db)
  • Orange Habanero (9)
  • Pumpkin Habanero (10)
  • Scotch B. Red (9)

 A nehéztüzérség:

    • Bhut Jolokia (12)
    • Trinidad 7 Pot Primo (12)
    • Trinidad Scorpion Butch T. (7)
    • Trinidad Scorpion Moruga (7)

Így összesen 72 db mag lett elrakva. A magokat beáztattuk és a tavaly is használt keltetőtálcákba lettek ültetve, általános virágföldbe kerültek, a földet Dithane M45-ös oldattal bepermeteztük a palántadőlés ellen. Plusz a birtokomba került 5 db tőzegkorong is. Ezt a korongot  be kell áztatni vízbe, megduzzad, a magot bele kell tenni a tőzegkorongon lévő kis lyukba és várni, hogy a mag kicsírázzon, majd amikor a gyökerek kinőnek a tőzegkorongból akkor az egészet el lehet ültetni földbe. Na, hát elvileg ezt tudja, majd meglátjuk mi lesz belőle. A korongokba Red Habanero magok kerültek, 10 nappal később lettek elültetve. A mai napig összesen 42 mag kelt ki a 72-ből. Remélhetőleg ez a szám még nagyobb lesz és nem sok mag fog "besülni". A napokban mindenképpen bevetjük a mesterséges fényeket is, mivel nem akarjuk, hogy a növekedő növények megnyurguljanak a kevés fény következtében.
Az áttelelő tavalyi növények látszólag rendben vannak. Mihelyst beköszönt a jó idő, átültetjük őket nagyobb helyre és megkapják a szükséges tápanyagokat + a napfényt. Reméljük akkor szépen elkezdenek majd hajtani. A végére néhány kép az új jövevényekről.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés magvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr875811314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása