Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

IV. Szezon - 44. nap - "Népszámlálás", átültetés és beszámoló


Beindultunk....

2015.03.04. 12:12 LukáChili

Üdv!

Kicsit nagyobb szünettel jelentkezünk, de mentséget nem keresünk. El voltunk foglalva a paprikák új helyének kialakításával, rendezésével, átültetésével. Nagyobb polc rendszerre volt szükségünk, ezért egy újabbat kellet felállítani és összerakni.

Ezen a polcon már sokkal több hely van és kell is, mivel átkerültek a tőzegkorongos csemeték 9x9 cm-es műanyag cserepekbe. Új égőket is csatasorba kellet állítani, hogy megkapják a kellő fényt a kis növénykék.

dsc02660.jpg

A cserépben lévő "takarójuk" 90%-ban kókuszrost (amit igazából sok helyről be lehet szerezni, de Mi a Babylon Grow csapattól rendeltük és nem bántuk meg, mivel ezek a kókuszrost téglák ahogy vizet kapnak egyből megduzzadnak és nem kell rájuk sokat várni, mint amikor a hajdani Baumax-os téglákat vettük. Ezek a téglák kb. 3 óra alatt érték el a megfelelő "duzzadást".), 9%-ban általános virágföld és a maradék 1% pedig Perlit (ez elég jó nedvességtartó közeg, akármelyik mezőgazdasági boltban be lehet szerezni).

Az átültetés 02.24.-től 28.-áig történt meg, 319 db paprika került át a műanyag cserepekbe, aztán majd meglátjuk mi lesz belőlük.

Két naponta öntözve vannak és miden 3. öntözésnél egy kis "Chili Focus-t" (ezt is a Babylon Grow csapattól szerváltuk) rakunk a vízbe, ezzel biztosítjuk a tápanyagot számukra.

dsc02659_1.jpg

dsc02666.jpg

dsc02668.jpg

dsc02669.jpg

dsc02670.jpg

dsc02671.jpg

dsc02655.jpg

dsc02656.jpg

dsc02657.jpg

dsc02654.jpg

 A hidro rendszerrel (amit a BG. csapat támogat) elkezdtük a melódiát, de sajnos a Root Riot kockákat ki kellet vennünk a rendszerből, mert megtorpantak a növekedésben. Amíg erőre kapnak addig kókuszrostos közegbe ültettük őket és amikor elérik a kellő "kort" akkor vissza tesszük őket a rendszerbe.

A rendszert be kellet állítani, mind vízkeménységet, mind PH értéket és mind tápanyag tartalmat.

Ezekhez a beállításokhoz a BG. csapat küldött vízkeménység mérőt, PH érték tesztelőt, PH érték növelőt és csökkentőt és folyékony tápanyagot.

Sajnos nem minden magunk volt életképes és egy-két mag besült. Például a Habanero Lemon-ból csoda, hogy  kettő kibújt

A létszámcsökkenés miatt elültettünk egy második sereget is Ők ötvenen vannak, mind a legerősebb paprikákból lett kiválasztva.

Nagyjából 360 tő paprikával vágunk neki a mostani állás szerint, reméljük ez nem csökken. Amúgy csatlakoznánk az előttünk szóló társunkhoz (fokichili) amiben teljesen igaza van: "a friss mag mindig jobb"!

Elméletileg, ahogy tavaszodik úgy egyre többet fogunk írni Mi is, mert gyorsabban fognak fejlődni már a drágaságok.

Ahogy az idő engedi akkor elkezdjük a kiszoktatást és megpróbálkozunk a tavalyihoz képest nagyobb területre a kiültetést. Ha minden jól megy, akkor egy másik földterületre is ki fogunk költözni, de erről majd mikor eljön a "jó ideje"!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr247237533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása