Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

'14/Day.127 - Átültetés a végleges helyre (90%)


2014.06.02. 22:24 foki chili

Elég régóta nem írtam bejegyzést, vagy posztoltam képet a palántákról, a kiskertről. Szerencsére nem volt semmilyen betegség, gomba támadás, tömeges pusztulás, ami miatt egy posztot fel lehetett volna "lőni" a blogra. Szépen növekedtek, májusban - amikor éppen jó idő volt -, megvolt a kiszoktatás, ami idén sikerült eddig a legjobban, (tavaly kicsit sikerült megpörkölni a leveleket). 

A május végi hideg viszont kicsit betett nekik és a növekedésnek is, így eltolódott a végleges helyre kiültetés, a raklapok beállítása, a balkonládák feltöltése és a nagy ládákba ültetés. Egész a mostani hétvégéig. Rászántam magam, és mivel az időjárás is egyre kedvezőbb lesz ezen a héten kikerültek végleg, vagyis már csak hetet kell átültetnem, de róluk majd később.

A nagy kenyeres ládákba a tavalyi földből került, amit feljavítottam 50liter friss virágfölddel és 3 kókusztéglával. Háromnak a közepére került 1-1 db 1 literes Cappy-s üveg, melyeknek az oldalait szikével megvagdostam, így "belülről" lehet öntözni a földet és a kupakkal még szabályozni is lehet valamennyire. A ládákba azonos fajták kerültek 5-5 tővel, így lett egy láda Chocolate Cherry, egy láda Black Hungarian, egy láda Poblano és egy láda Jalapeno Early. A BlackHunokon és a ChocoCherryken rendesen jöttek a virágok is, pár már be is kötött, de ezeket még lecsipkedtem, még erősödniük kell egy keveset. 

Chocolate Cherry-k

Black Hungarian-ok

Poblano-k

Jalapeno Early-k

A ládákon kívül 2 literes műanyag cserepekbe kerültek a palánták, illetve 3db 80cm-s balkonládába került 3-3 tő Haba Orange, Haba Chocolate és Fatalii Yellow (a balkonládákról nem készült kép, azt majd pótolom). A földkeverék itt már összetettebb, 3:2:1 arányban kevertem virágföldet, kókusztéglát és kaktuszföldet. A szoktatásnak köszönhetően nagyon bírják a napot, gyakorlatilag reggel 9-től este 6-ig tűzi őket a nap, persze ha nagyon erős, akkor kitekerhető föléjük egy napellenző. Nézzünk pár képet a csapatról.

Pár szót még ejtenék a fent említett 7-ről (fajtára pontosan: 2 Fatalii Yellow, 1 Fatalii Brown, 2 Habanero Orange, 1 Habanero Chocolate és 1 Bhut Jolokia). Ők holnap találják meg végleges helyüket, hiszen mindegyik egy-egy Earth Box-ot fog kapni. Erről majd holnap írok egy kicsit többet is. A mai nap másik meglepetése, hogy megérkezett a csepegtető rendszer, amit egy egyedi rendszerbe fogok beépíteni. Holnap tehát egy DIY poszt kerül majd ki, addig olvassátok ezt és egyetek sok chilit! Az erő legyen veletek.

DSCF6633.JPG

Ui.: A sok chili evéshez persze gasztro-poszt is kellene, ami mostanában hiánycikk nálunk, de híján vagyunk friss habanero-ból, chili-ből és jalapeno-ból is. Viszont mialatt írtam a posztot, szólt a TV és ilyenkor mi más, mint a TV Paprika és a "Varázsolj Mexikót!" című műsor, ami megadta az ihletet, így egy gasztro posztot is beígérek a hétre. 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr36260947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása