Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

III. Szezon - 36. Nap


Közeleg a...

2014.03.09. 20:12 LukáChili

Szerencsére nem a tél, hanem inkább az első átültetés és a melegebb idő közeleg. Az első körben átültetett növények már kezdik kinőni a helyüket, még egy hétig biztosan maradnak aztán majd meglátjuk.

A tőzegkorongba ültetett példányok is szépen növekednek. Az utólag tőzegkorongba elültetett magokból (7 db Jalapeno, 7 db Red Habanero) már csak 3 Habanerora várunk. Ennek a tőzegkorongnak, két fontosabb hátránya van. Az egyik, hogy mikor már a növények kikelnek és nincsenek lefedve, a magas páratartalom nélkül hamar kiszáradnak. Naponta mindenképpen öntözni kell. A másik hátrány, hogy nem sok tápanyag van a korongokban és a tápozást már a legelején el kell kezdeni, amint kibújnak a növények. Egyébként nem tartom egy rossz megoldásnak, elültetésnél sok munkát lehet vele megspórolni, később egyesével mozgathatóak a növények, és  látni lehet, hogy a gyökérzet mikor elég fejlett az átültetéshez.

DSC01404.jpgA sok növény között akad egy satnya is, nem tudom később mi lesz vele.

 A tápoldat dózis is meg lett emelve, már majdnem az előírt mennyiséget kapják. Mi is bevetettünk alufólia tükröket, hogy a mesterséges fények megsokszorozódjanak a növények körül, ráadásul a bejutó napfény hatására sem hajlanak el az ablak felé a növények és így nem kell forgatni őket.

Ez most egy rövidebb beszámoló posztra sikeredett. Más új információval nem igazán tudok most szolgálni, de a végére jöjjenek a képek. Az előző poszthoz képest elég nagy változás figyelhető meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés csírázás tápozás

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr385850821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása