Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili a fazékban... - Sonkás-medvehagymás tészta


2014.04.08. 21:40 WD Chili

Múlt héten a piacra tévedve észrevettem, hogy erősen benne vagyunk a medvehagyma szezonban. Aki nem ismerné, ez egy gyöngyvirághoz hasonló növény (nem ajánlott összetéveszteni a kettőt a gyöngyvirág mérgező mivolta miatt), aminek a levelei kellemes hagymához hasonló ízűek. A Lehel csarnokot bejárva el is készült egy egyszerű recept a fejemben, amit hazaérve meg is főztem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 30-35 dkg spagettitészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sonka (füstöltet ajánlok)
  • 1 pohár tejföl
  • 1-2 szép piros chili (pl. Cayenne, én ecetes chilit használtam)

Elkészítés:

A medvehagymát nagyon apróra felvágod, hozzákevered a tejfölhöz. A sonkát minimális olajon kicsit megpirítod, majd hozzáadod a medvehagymás tejfölt. Kicsit összefőzöd, majd beledobod a felkarikázott felaprított chilit, mely a pikáns íz mellett meg is színesíti az ételt. Időközben megfőzöd a tésztát (al dente), majd leszűrés után azon melegében beleforgatod a szószba.

Jó étvágyat hozzá! :)

 DSC_8248_k.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro food recept

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr785961999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása