Múlt héten a piacra tévedve észrevettem, hogy erősen benne vagyunk a medvehagyma szezonban. Aki nem ismerné, ez egy gyöngyvirághoz hasonló növény (nem ajánlott összetéveszteni a kettőt a gyöngyvirág mérgező mivolta miatt), aminek a levelei kellemes hagymához hasonló ízűek. A Lehel csarnokot bejárva el is készült egy egyszerű recept a fejemben, amit hazaérve meg is főztem.
Hozzávalók 2 főre:
- 30-35 dkg spagettitészta
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg sonka (füstöltet ajánlok)
- 1 pohár tejföl
- 1-2 szép piros chili (pl. Cayenne, én ecetes chilit használtam)
Elkészítés:
A medvehagymát nagyon apróra felvágod, hozzákevered a tejfölhöz. A sonkát minimális olajon kicsit megpirítod, majd hozzáadod a medvehagymás tejfölt. Kicsit összefőzöd, majd beledobod a felkarikázott felaprított chilit, mely a pikáns íz mellett meg is színesíti az ételt. Időközben megfőzöd a tésztát (al dente), majd leszűrés után azon melegében beleforgatod a szószba.
Jó étvágyat hozzá! :)
Utolsó kommentek