Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

IV. Szezon - 203. nap


Hidró és Jalapeno szüret. Érésre váró termések...

2015.08.24. 13:20 LukáChili

Egy kicsit hosszabb szünet után, ismét köszöntjük a tüzes érzésért lelkendező társadalmat. Kisebb beszámoló következik, képekkel és vegyes érzelmekkel tarkítva. A többi olvashatjátok, ha tovább kattintotok...

Ami a vegyes érzelmeket illeti. Kezdjük a pozitív dolgokkal melyek motivációt adnak a továbbiakban (már-már a következő szezonra gondolva).

Nos, az előző posztban már olvashattátok, hogy a "hidró" rendszer melyet a Babylon Grow Shop bocsájtott hozzánk kipróbálásra, nagyon is működőképes rendszer. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy egész szépen "beszüreteltünk" a növényekről már most, még nincs is vége a szezonnak és a jó időnek. Hozzá teszem, hogy két azaz kettő növény él a "hidró" rendszerben. Erről a két növényről leszüreteltünk már majd' egy kilónyi gyilkos kis termést. De beszéljenek inkább a képek.

Jöjjön a többi növény melyek szabad földben illetve műanyag cserepekben éldegélnek.

Maradjunk egyelőre a pozitívumoknál. Az idei évben eléggé rámentünk a Jalapeno fajták termesztésére a tavalyi sikereken és érdeklődésen felbuzdulva. Eddig körülbelül 15 kilogramm termés jött le a növényekről. Ezekből legnagyobb részt savanyított Jalapeno karikák készültek/készülnek, tavaly ez iránt volt elég nagy az érdeklődés, most van belőle dögivel.

További jó élmények még, hogy a szabad földes - cserepes "gengszterek" (erősebb fajták) szépen hozzák a terméseket, melyek már csak a beérésre várnak, van amelyiken rengeteg még zöld színben pompázó chili van, viszont itt jön a kisebb negatív élmény. Van olyan növény amely hatalmasra nőtt, gyönyörű méregzöld színe van, viszont még csak most kezdené el hozni a kis bimbókat (ebből beérő termés idén már biztosan nem lesz). Ezt a későbbiekben kiszűrjük, hogy mely fajták ezek. A probléma forrása amelyre gyanakszunk, a rossz vetőmag, más gyanúsított egyelőre nincs az ügyben.

Jöjjön még néhány kép a többi növényről is. Ezzel be is fejeződik a beszámoló, más jelentősebb dologról még nem tudunk nyilatkozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr507722950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása