Új poszt-sorozattal, rovattal jelentkezünk, melyben a chilinek, eme sokoldalú növénynek a konyhai felhasználását mutatjuk be egy-egy általunk is kipróbált receptben. Mint ahogy már említettem, nálam ezt az egész "chili-mániát" egy recept indította el, így a Chili a fazékban... rovatunkat is ezzel a nagyon egyszerű recepttel kezdjük.
Hozzávalók:- 6 érett paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 chili, magok nélkül
- 2 ek aprított koriander
- 1 zöld színű kaliforniai paprika, magok nélkül
- 1/2 tk aprított oregánó
- 2 citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Vágjuk apróra a paradicsomot, a hagymákat és a chilit, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Hűtőbe téve hagyjuk összeérni az ízeket. Jóízűen sült húsok mellé fogyaszthatjuk, de akár önmagában is jól eső fogás lehet egy kis házi tortillával (erről majd később).
Jövő kedden új recepttel jelentkezünk..
Utolsó kommentek