Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

'14/Day.014 - Helló világ


Két hét eltelt..

2014.02.05. 20:27 foki chili

Kibújtak, megjöttek.

Elsőként a Black Hungarian-ok bújtak ki még hétvégén, őket szorosan követte a sima sparos chili (azokat a magokat még 2012-ben mentettem ki egyből), lassan pedig mindegyik elültetett mag előhozza a szikleveleit. Sajnos egy-két mag besült, legalábbis nagyon úgy látszik, de azokat majd pótolni fogom. Az ültetőtálcák még a dohányzóasztalon voltak, így a hétvégén előbújt növények kezdtek megnyúlni a fény felé. Ennek megelőzésére délután összeraktam a tavaly vásárolt, és elég jól bevált szobai melegházat, illetve rögtönöztem bele egy világítást is (a fényforrás: Philips kompakt fénycső, 23W, 1450 lumen, 6500 K; legkésőbb hétvégéig elkészül hozzá a búra). 

Két hetes csúszással elültettem a második hullámot is. Főleg azokból vetettem még, amelyek besültek, meg amikkel komolyabb terveim vannak. Persze akad két új fajta is (Fatalii brown, Yucatan orange), valószínű, hogy ezekről lesz majd ismeretterjesztő cikk is. Ezenkívül az ültetőtálcákban egy hete folyamatosan jegyezve van a hőmérséklet, illetve a páratartalom is, holnaptól pedig a frissen ültetett magoknál, illetve a melegházban is mérve lesz ez a két adat, majd hó végén közlök egy statisztikát, hogy milyen környezetben növekednek a drágaszágok. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés világítás csírázás magvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr365798845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása