Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

III. Szezon - 21. Nap


Mesterséges fények, Tápozás, Utánpótlás

2014.02.22. 16:11 LukáChili

Kezdjük egy kis népszámlálással. Az első körben elültetett magok közül összesen csak 49 db kelt ki, ennél azért nagyobb kikelési rátára számítottunk. Na de nézzük miből mennyi bújt elő.

  • Chocolate Habanero (6 db elültetett) (4 db kikelt)
  • Orange Habanero (9) (7)
  • Pumpkin Habanero (10) (6)
  • Scotch B. Red (9) (9)

 A nehéztüzérség:

    • Bhut Jolokia (12) (8)
    • Trinidad 7 Pot Primo (12) (7)
    • Trinidad Scorpion Butch T. (7) (4)
    • Trinidad Scorpion Moruga (7) (4)

       

A tőzegkorongba ültetett 5 db Red Habanero is elkezdett mozgolódni, egy kibújt teljesen, egy félig és egy harmadik elkezdett csírázni. Eddig jó dolognak tűnik ez a tőzegkorongos megoldás, úgyhogy mivel úgy terveztük, hogy az idei évet jó lenne 60 db új növénnyel kezdeni, a csapathoz társult még 7 db Red Habanero és 7 db Jalapeno Early. Illetve 14 db tőzegkorong, ebből 7-be került a Habanero és 7-be pedig a Jalapeno. Mindegyik tőzegkorongba két magot tettem, ha netalántán mindkét mag kikelne akkor a gyengébbik növényt likvidálom. Így ha minden mag kibújna akkor 68 db chili palántával folytathatnánk az évet.

Közben kapják a mesterséges fényeket is. Két philips tornado 20w 6500k típusú izzó szolgáltatja a megfelelő fényviszonyokat. Később, ha növények terebélyesednek, akkor még egy izzó biztosan kell majd, de ez még odébb van.

A Mai napon a tápozás is megkezdődött. Garri tápoldatot használok, ami zöldségekhez és bogyós növényekhez való. Az előírt keverési arány szerint 2 l vízhez 30 ml tápoldat kéne, én most 1 l vízhez kb 5-8 ml tápoldatot kevertem. Később ez a mennyiség fokozatosan növekedni fog. 

Végezetül néhány kép az ültetvényről.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés világítás csírázás öntözés magvetés tápozás

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr445826485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása