Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

III. Szezon - 43. Nap


Átültetés, Telelő növények

2014.03.17. 18:13 LukáChili

No, hát elérkezett az első átültetés ideje is. A tartalomról röviden: kis hiba a számításban, átültetési információk (ültetőközeg, helyméret stb.), telelő növények állapota, világítás fejlesztés.

Az a kis hiba, amit feljebb is írtam, annyi, hogy valamilyen módon sikerült 6 növénnyel kevesebbet számolnom. Így most a remélt 68 növény helyett, ha az összes tőzegkorongba ültetett növény kikelt volna akkor 74 palántával gazdálkodtam volna. Egy korongba úgy néz ki, hogy besültek a magok, így 73 chili palánta várja most a jobb időt.

A gyökerek fejlettségéből arra jutottunk, hogy elég erősek a növények az átültetéshez. 9x9 cm-es és kb. 10 cm magas műanyag cserepekbe kerültek a palánták. A tőzegkorongokba ültetett növények közül azért vannak még amelyek valamivel visszamaradottabbak, de ők is el lettek ültetve a  tőzegkorongokkal együtt.

Az ültető közeg: általános virágföld keverve perlittel és kókuszrosttal (arányok: kb 65% föld, 10 % perlit, 25% kókuszrost). A kókuszrost nagyon jól javítja a föld állagát, nem hagyja összeesni/megkeményedni és jól tartja a nedvességet is, hasonlóan a perlithez. A kókuszrostot még nem terveztem bevetni, majd csak a második átültetésnél, de mivel tavalyról megmaradt fél vödör ilyen keverék ezért már most felhasználtam.

Mivel az ültetvény így elég nagy területet foglal el, a meglévő két izzó kevés lett volna az egyenletes világításhoz, ezért még 2 db izzóval (philips tornado, 23w, 6500k) kiegészítettük a mesterséges fényeket.

Ennyi növény átültetése azért elég sokáig eltartott, de reméljük,hogy a belefektetett munka idővel meg fog térülni.

Jöjjön pár kép az átültetett palántákról.

A telelő növények is össze lettek számolva. 40 példány próbálkozik az átteleléssel. Ebből a 40-ből ránézésre 28 szinte biztos, hogy túléli a telet. Ezek nincsenek bebarnulva/beszáradva, vannak rajtuk hajtások is. A fennmaradó 12 közül van amelyik elkezdett beszáradni, már csak az alján van egy kis zöld rész bár lehet ha így marad és vissza lesz vágva akkor az is elkezd kihajtani. Van amelyik zöld, de nincsenek rajta hajtások. Szóval ezek azért kérdésesek, hogy megmaradnak e. Végül jöjjön pár kép a telelőkről is.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés világítás átültetés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr115866496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása