Kicsit megcsúszott a tegnapi gasztrocikk, de most pótolom a hiányosságot. Valami igazán csípős, igazi utcai kaja került terítékre egyenesen Mehiko-ból :), ez pedig nem más, mint a Burrito. Variálható mindenféleképp, csípősen, csipmentesen, avokádókrémmel vagy épp babpürével, mindenki megtalálhatja benne a saját ízvilágát, és lássuk be, ez elég hatalmas előny. Én inkább egy csípősebb babpürés verziót próbáltam ki, de avokádókrémmel is felejthetetlen ízorgiát nyújt a nyári forróságban.
Hozzávalók:
Töltelék
- 40 dkg darált sertés vagy marha hús
- 20 dkg kukorica
- 1-2 fej hagyma, lila vagy vörös
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 csokor snidling
- só, bors
- chili
Babpüré
- 20 dkg vörös bab konzerv (leve nélkül)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Mártás
- 2-3 dl paradicsompüré
- 1 db chili
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés petrezselyem
Elkészítés:
A tortilla lapokat én egy közeli áruházban szereztem be, de aki szeretné házilag is elkészíteni, annak tudom ajánlani OsztriGa házi tortilla receptjét, csak a 7. pontot kell kihagyni. A töltelékhez vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a paprikát és a darált húst, majd hozzáadjuk a kukoricát és a felkockázott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, chilivel, esetleg egy kis oregánót is rakhatunk bele, majd felöntjük a fél citrom levével. Amíg összefől, elkészítjük a babpürét. A konzerv babról öntsük le a levét, majd a babot, a fokhagymát tegyük a turmixba, sózzuk, borsozzuk, majd pépesítsük. Amikor teljesen krémes, akár hozzá is adhatjuk a töltelékhez, de megkenhetjük vele a tortilla lapokat, még a töltelék érkezése előtt. Ha minden rákerült a tortillákra, tekerjük fel. Amíg sül elkészítjük hozzá a csípős mártást. Ha pépeset szeretnénk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha enyhén darabosra vágyunk, akkor a hagymát finomra vágva adjuk hozzá. A mártás opcionálisan paradicsomos salsára is cserélhetjük, mindenki saját szája-íze szerint variálhatja. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek