Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Chili a fazékban... - Burrito


Egy igazi mexikói

2014.03.26. 20:48 foki chili

Kicsit megcsúszott a tegnapi gasztrocikk, de most pótolom a hiányosságot. Valami igazán csípős, igazi utcai kaja került terítékre egyenesen Mehiko-ból :), ez pedig nem más, mint a Burrito. Variálható mindenféleképp, csípősen, csipmentesen, avokádókrémmel  vagy épp babpürével, mindenki megtalálhatja benne a saját ízvilágát, és lássuk be, ez elég hatalmas előny. Én inkább egy csípősebb babpürés verziót próbáltam ki, de avokádókrémmel is felejthetetlen ízorgiát nyújt a nyári forróságban. 

authentic-mexican-burritos.jpg

Hozzávalók:

Töltelék

  • 40 dkg darált sertés vagy marha hús
  • 20 dkg kukorica
  • 1-2 fej hagyma, lila vagy vörös
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • 1 csokor snidling
  • só, bors
  • chili

Babpüré

  • 20 dkg vörös bab konzerv (leve nélkül)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Mártás

  • 2-3 dl paradicsompüré
  • 1 db chili
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés petrezselyem

tostadas.jpg

Elkészítés:

A tortilla lapokat én egy közeli áruházban szereztem be, de aki szeretné házilag is elkészíteni, annak tudom ajánlani OsztriGa házi tortilla receptjét, csak a 7. pontot kell kihagyni. A töltelékhez vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a paprikát és a darált húst, majd hozzáadjuk a kukoricát és a felkockázott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, chilivel, esetleg egy kis oregánót is rakhatunk bele, majd felöntjük a fél citrom levével. Amíg összefől, elkészítjük a babpürét. A konzerv babról öntsük le a levét, majd a babot, a fokhagymát tegyük a turmixba, sózzuk, borsozzuk, majd pépesítsük. Amikor teljesen krémes, akár hozzá is adhatjuk a töltelékhez, de megkenhetjük vele a tortilla lapokat, még a töltelék érkezése előtt. Ha minden rákerült a tortillákra, tekerjük fel. Amíg sül elkészítjük hozzá a csípős mártást. Ha pépeset szeretnénk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha enyhén darabosra vágyunk, akkor a hagymát finomra vágva adjuk hozzá. A mártás opcionálisan paradicsomos salsára is cserélhetjük, mindenki saját szája-íze szerint variálhatja. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro food recept

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr535879380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása