Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Dávid chilit nevel - 2014 2. hét


2014.02.23. 23:34 WD Chili

Eltelt egy hét, úgyhogy ideje egy rövid beszámolónak, hogyan is áll a helyzet chilifronton. Időközben kibújtak az első növények, mégpedig elég szép számban. A továbbiakban részletesebb statisztika és képek következnek!

A magokat kézi permetezővel locsoltam naponta, attól függően, hogy mennyire volt nedves a talaj. A hőmérséklet stabilan 22 fok környékére állt be, a radiátor oldalán kicsit melegebb volt (ez valamennyire látszott is a kikelt növények számán, a melegebb részen elhelyezkedők hamarabb csíráztak ki).

Az egyes fajtákból kikelési aránya :

  • Jalapeno Early: 12/11
  • Cayene Long: 12/11
  • Numex Twilight: 6/2
  • Black Hungarian: 6/5
  • Birds Eye Demon: 6/0
  • Scoth Bonnet Orange: 6/0

A jalapeno és a black hungarian szép kicsírázási arányát sajnos lerontja, hogy néhány növény beleragadt a magházba, így ezek nem tudtak tovább fejlődni és elhaltak. A numex twilight, a birds eye és a scoth bonnet fajtákból sajnos még kevés kelt ki, de reményeim szerint jövő hétre javulni fog az arány (már csak azért is, mert a numex twilighttal és a birds eye-jal további terveim is vannak, de erről majd később... :-) ).

A polc köré karton és alufólia segítségével egy fényvisszaverő felületet barkácsoltam, egyrészt a fény koncentrálása miatt, másrészt így a szomszédok sem fogják azt gondolni a kiszűrődő fényből, hogy füvet termesztek :-)

Végezetül néhány kép:

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés világítás csírázás DIY

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr225828031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása