Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

'14/Day.035 - Ültetvény egy hónap távlatából + a csipmentes szekció


2014.02.26. 20:36 foki chili

Épp 3 hete írtam utoljára posztot, akkor épp a második kört ültettem el. Azóta persze fejlődtek a palánták és akad olyan faj is, ami nagyon nem akar kibújni. A kikelési arányra viszont nem lehet panaszom, a tavalyi 44 tövet már túlléptem. A továbbiakban lássuk a pontos létszámot, illetve a mai nap történéseit.

Akkor nézzük, miből mennyi kelt ki pontosan:

Trinidad S. Yellow - 3 ültetett / 3 kikelt
Jamaican Yellow - 6/0
Coffee Bean - 6/2
Pumpkin Habanero - 6/4
Habanero Chocolate - 6/6
Fatalii Yellow - 6/6
Poblano - 8/8
Habanero Orange - 7/7
Chocolate Cherry - 7/5
Cumari - 3/2
Black Hungarian - 6/6
Black Pearl - 7/5
Jalapeno Early - 10/7
Bhut Jolokia - 5/5
Fatalii Brown - 3/2
Yucatan Orange - 4/0
(Nincs beleszámolva, de 2012-es sparos piros chili - 6/6)

Így az elültetett 93 magból 68 végül kikelt, ezt teljesen jó aránynak találom, ezen kívül 14 tő áttelel éppen azokból március április környékén talán lesz valami. Egy sikeres áttelelés esetén jövőre több tő is ilyen státuszba kerül majd. A Jamaican Yellow és a Yucatan Orange nullás aránya viszont teljesen lelombozó. Szerencsére a kedvemet annyira nem vette el, idén még belefér egy erőfeszítés, harmadjára viszont kicsit más módon állok a keltetéshez (előre is köszönet Gabko-nak), aztán majd meglátjuk, poszt úgyis lesz róla (ha mégse sikerül, akkor szerintem velem van bajuk :D). Persze ezen a két fajtán kívül ma elültetésre került két féle koktél paradicsom, kúszó eper és egy-két fűszernövény is.

Az első hullámban ültetett palánták már vasárnap megkapták az első tápos öntözést (Garri Zöldség-bogyósnövény tápoldat), de csak az előírt mennyiség felét kapják. Képeket lentebb láthattok, amúgy meg olvassátok a blogot szorgalmasan. Hamarosan lesz valami meglepetés ;).

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés csírázás

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr395828679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása