Életem első sütije, mi más is lehetne, mint valami chilis csoda. Az a helyzet, hogy ez telibe talált, nagyon omlósz, nagyon finom. Nézzük is a receptet.
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 db kicsi, piros, szárított chili paprika
- 15 dkg puha Rama sütőmargarin
- 20 dkg barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a dióval, a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A chili paprikát egy mozsárba tesszük és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, mert ezekből később túl csípős kekszek lesznek, bár a nagyobbik baj, hogy némelyikben pedig egyáltalán nem lehet majd érezni. A cél, hogy csak kellemesen csípősek legyenek.
A puha margarint jól kikeverjük, majd a kétféle cukrot beleszórva tovább habosítjuk. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, a chili port, és a nagyon apróra vágott vagy durvára reszelt csokoládét.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából 4x4 diónyi halmot rárakunk. Azért kell ilyen ritkán rakni, mert sütés közben ellapulnak. Én inkább a kisebb kekszeket szeretem, így az első kör után 5x5 kisebb halmot pakoltam a tepsire. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 13-15 perc alatt megsütjük. Mire kihűl finom ropogós lesz.
Elkészítési idő: 1 óra + a sütés
Energia tartalom: 79 cal/db
Utolsó kommentek