Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

Dávid chilit nevel - 2014. 7. hét


2014.04.01. 21:13 WD Chili

Mivel az utóbbi időszakban nem történt semmi újdonság a növények háza táján, ezért elhagytam a heti beszámolókat. Most viszont az átültetés apropóján újból jelentkezem az aktuális hírekkel.

Mivel a növények már kezdték kinőni a palántázótálcát, szombaton át lettek ültetve két decis műagyag poharakba (ezekben már jóval nagyobb a hely, mint a kis műanyag rekeszekben, viszont még elférnek a jelenlegi helyükön, nem kell áttervezni a berendezést). Összesen 29 növény élte meg az átültetést.

Idén újításként a poharak aljába egy réteg agyaggolyót raktam, melyek tárolni tudják magukban a vizet, így remélem nem száradnak ki, ha kicsit hosszabb időre magukra hagyom őket. Az agyaggolyók fölé egy réteg föld került (Florimo általános virágföld, palántaföld már sajnos nem volt, de ez is nagyon jó állagú volt, könnyen lehetett vele dolgozni), majd a palántatálcából földlabdával áthelyezett növények, végül ismét föld, ami kitöltötte a hézagokat körben. Ezután már csak egy alapos locsolás volt hátra.

Remélem a növények meghálálják a gondoskodást, és nyáron sok-sok terméssel fogják viszonozni a törődést! :)

Egy kép az átültetés előttről:

chili_03_atultetes_01.jpg

És néhány az átültetés utáni állapotokról:

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés átültetés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr885886370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása