Leírás

Ezen a blogon egy nyugati határszéli baráti társaság chilitermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait, gondolatait olvashatjátok. Minden, ami kapcsolódik ehhez a csípős terméshez. Kellemes nézelődést!

Állandó oldalak

HTML

Utolsó kommentek

III. Szezon - 68. Nap


2014.04.10. 18:11 LukáChili

Nos, az előző bejegyzés óta eltelt elég sok idő, majdnem egy hónap. Pontosabban 25 nap. Nem is tudom hol kezdjem... Pár szó a tartalomról: Szépen növekvő új példányok. Számomra egyelőre még kérdéses, kis létszámban előforduló megbetegedések. Átteleltetett növények helyzetjelentése. Eddig nem említett tervek megvalósításának elkezdése.

Az idei új jövevények nagyon szépen növekednek, szép "húsos" leveleik vannak és kezdik kinőni a helyet. Az utólag ültetett Jalapeno-k már 27-28 cm magasak és ez nem nyurgulás következménye. A többi fajta elkezdett szétterülni. Szóval jöhetne már a jó idő, hogy ki lehessen költöztetni őket.  Néhány kép róluk:

Az említett megbetegedésről. Amit én kizárnék, hogy túlöntözés miatt lennének ilyenek, mivel csak minden 3. nap kapnak vizet és szerintem akkor az összes növényen mutatkoznának a jelek. Gondoltam arra, hogy maga az elültetett mag hordozhatott valami megbetegedéses öröklődéses dolgot. Nem tudom, ha valaki esetleg megtudná mondani ennek az okát azt megköszönném. És a képek a betegségekről.

Az átteleltetett növények nagy örömömre elkezdték hozni az új hajtásokat. A növény törzsén, ahol tavaly csak egy levél volt, ott most jönnek a hajtások amik  már most 3-4 levélből állnak és szerintem ezek újabb törzs elágazások lesznek. Így azért elég nagy bokrok lesznek majd reményeink szerint.  Az utóbbi hét nagy részét kint töltötték a szabadban. Megkapták az első adag tápot is és néhány növény át lett ültetve nagyobb edénybe. Közben két darabot esélytelennek tartottam, ezért őket kidobtam. Jöjjön néhány kép a teleltetett növények friss hajtásairól. Elnézést a rosszabb kép minőségért, de a tegnapi hideg miatt vissza kellett pakolni őket a pincébe és itt rosszabbak a fényviszonyok.

Akkor most jöjjön, az eddig nem említett terv. Tavaly a chilik, a teraszon, műanyag cserepekben, pár órával rövidebb napsütésben részesülve nőttek és teremtek. Idén viszont a kert legnaposabb részén (délelőtt 8 órától naplementéig süt ide a nap), felástunk egy 12 nm-es (3x4 méter) területet körülbelül 20-25 cm mélyen. A föld nagy részét ki is szedtük a gödörből, mivel elég agyagos a föld és a fű alatt 10 cm egyébként is használhatatlan. A maradék földet összekevertük virágfölddel, kókuszrosttal, perlittel és tápgranulátummal. Ide fognak kerülni majd a chilik, pár új példány és a teleltetett növények jó része ide kerül. Ahogy számoltuk 35 növény kényelmesen el fog férni a földben. Beültetést csak a stabil melegebb időkre tervezzük, mikor éjjel is már 10 fok lesz legalább a minimum.

Ebbe a beszámolóba most ennyi új információt sikerült írni. Reméljük a mihamarabbi kiköltözést a szabadba.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló termesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://westernchili.blog.hu/api/trackback/id/tr696011605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása